Materialen

Elk sieraad uit onze Rainforest Jewelry-collectie is een fonkelende ode aan de ongerepte schoonheid van de Amazone. Met zorg en respect verzamelen we de mooiste materialen rechtstreeks uit het hart van het regenwoud, soms verrijkt met de fijnste rocaille kralen. Onze creaties bieden niet alleen een oogverblindend, maar ook een arbeidsintensief alternatief voor houtkap, waarmee we de pracht van de natuur behouden.

De reis van elk natuurlijk materiaal, van het regenwoud naar sieraad, is doordrenkt met traditie. Net zoals onze voorouders eeuwen geleden deden, bereiden we deze schatten voor met tijdloze methoden. Zaden worden liefdevol met de hand doorboord, zorgvuldig geschuurd en tot perfectie gepolijst, allemaal om een sieraad te creëren dat niet alleen adembenemend mooi is, maar ook volkomen uniek. Elk stuk is het resultaat van ongeëvenaard vakmanschap en ambachtelijke precisie.

Hieronder vind je een schatkaart naar de meest betoverende materialen die wij gebruiken in onze sieradenmagie.

Dadelpalm

Dadelpalmzaden zijn de zaden van de dadelpalmboom (Phoenix dactylifera), een soort afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika maar gekweekt in vele delen van de wereld vanwege zijn zoete vruchten, bekend als dadels. Dadelpalmzaden worden ook gebruikt in ambachten en artistieke projecten. Ze kunnen worden uitgesneden, gepolijst of geverfd om decoratieve voorwerpen zoals sieraden, ornamenten of sculpturen te creëren. Hun unieke vorm en textuur maken ze tot populaire materialen voor creatieve projecten.

Houten kralen

Houten kralen worden al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen over de hele wereld. Ze worden gewaardeerd om hun natuurlijke esthetiek, veelzijdigheid en eenvoudige aanpasbaarheid. Hout, als een hernieuwbare hulpbron, voegt een milieuvriendelijk aspect toe aan het knutselen met deze kralen.

Job’s tranen

De grijze Jobstranen die op geglazuurd aardewerk lijken, heten kanifro. Die hebben van nature een gaatje. Kinderen schuiven ze zo van halm af om ze te rijgen. Ze zijn afkomstig van de graandragende, meerjarige tropische plant van de familie Poaceae.

Joro Joro

Deze zaden zijn afkomstig van de gele orleander (thevetia peruviana) en zijn giftig. Van oudsher maken inheemsen rammelaars (‘karawasi’) hiervan door de gedroogde rijpe vruchten in een warimbo mandje (gevlochten van Ischnosiphon arouma) aan een stok vast te binden en die tijdens traditionele dansen in een bepaald ritme op de grond te stampen waardoor er een rammelend geluid ontstaat. Vaak worden deze rammelaars ook als voetversiersels gemaakt.

Kalebas

Kalebassen zijn fascinerende planten met veelzijdige toepassingen die in verschillende vormen en maten voorkomen. Van het dienen als containers en muziekinstrumenten tot het worden gebruikt in ambachten en decoraties, ze hebben een breed scala aan toepassingen. Sommige culturen gebruiken zelfs gedroogde kalebassen als basis voor het maken van ingewikkelde kunstwerken en sieraden.

Kaw-ay

De zaden van de Mucuna Sloanei (Paardenoogboom) hebben iets weg van een oog of een hamburger, waardoor deze vaak paardenogen, geitenogen, koeienogen of hamburgerbonen genoemd worden.

Kokrikri

Paternosterboontjes, ook bekend als “Kokrikri” in het Surinaams, zijn een soort bonen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Centraal- en Zuid-Amerika. Ze zijn klein, glanzend en vaak felgekleurd. Deze bonen worden doorgaans niet geconsumeerd vanwege hun giftigheid; ze worden echter vaak decoratief gebruikt bij het maken van sieraden of als sierplanten. De zaden bevatten giftige verbindingen zoals abrine, waardoor ze giftig zijn bij inname. Daarom worden ze voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in plaats van culinaire.

Kokos

De harde buitenste schil van de kokosnoot kan worden uitgesneden, gepolijst of geverfd om een breed scala aan voorwerpen te creëren. Deze kunnen kommen, kopjes, lepels, knopen, ornamenten en zelfs sieraden omvatten. Kokosnootschil ambachten vereisen vaak nauwkeurige snijvaardigheden en aandacht voor detail.

Mara Mara

Mara mara-zaden komen van de Morotoni-boom (Didymopanax morototoni), een boomsoort die voornamelijk voorkomt in delen van Zuid-Amerika, waaronder Brazilië, Venezuela en Colombia. Deze zaden worden vaak gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder ambachtelijke en decoratieve toepassingen. De zaden van de Morotoni-boom staan bekend om hun duurzaamheid en natuurlijke schoonheid. Ze worden met de hand geboord en kunnen vervolgens worden gekleurd met natuurlijke stoffen om ze te gebruiken in sieradenproductie, handwerkprojecten, of zelfs als decoratieve accenten.

Podisiri

Açaí-zaden (Podisiri) worden vaak gebruikt bij het maken van sieraden vanwege hun natuurlijke schoonheid en duurzaamheid. Nadat de açaí-bessen zijn geoogst voor hun pulp, worden de zaden vaak weggegooid. Echter, ambachtslieden hebben een creatieve manier gevonden om deze zaden te hergebruiken door ze om te zetten in unieke en milieuvriendelijke sieradenstukken.

Palmzaden

Een verscheidenheid aan palmzaden kan worden gebruikt bij het maken van sieraden, waarbij elk unieke kenmerken en esthetische aantrekkingskracht biedt. Over het algemeen biedt de variatie aan palmzaden sieradenmakers een breed scala aan opties voor het creëren van onderscheidende en milieuvriendelijke stukken. Elk type zaad brengt zijn eigen charme en karakter naar sieradenontwerpen, waardoor ze populaire keuzes zijn onder ambachtslieden en milieubewuste consumenten.

Rocaille kralen

Rocaille kralen zijn kleine, vaak ronde kralen die worden gebruikt bij het maken van sieraden, met name in kralenwerk en borduurwerk. Ze staan bekend om hun gelijkmatige grootte en vorm, waardoor ze ideaal zijn voor ingewikkelde ontwerpen en patronen. Rocaillekralen worden meestal gemaakt van glas, maar ze kunnen ook van plastic of andere materialen worden gemaakt. Ze komen in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waaronder mat, metallic en parelmoer.

Sakasiri

Het verhaal gaat dat soldaten de zaden van de Canna Indica (Sakasiri) hebben gebruikt als munitie in de 19e eeuw tijdens de indianenopstand toen hun gewone kogels op waren. Op deze manier is Canna ook verder verspreid in de natuur.

Contact

Via onderstaande kanalen kunt u contact met ons opnemen.

 +579 8836-646
 +579 8836-646

Inhoud van uw winkelwagen