Partners

Onze partners van over de hele wereld

Wie we zijn
Het Amazon Conservation Team (ACT) is een non-profit organisatie opgericht in 1996 om het Amazone regenwoud en de lokale gemeenschappen die daar leven te beschermen. ACT gelooft dat de levensvatbaarheid van ecosystemen in het amazonewoud en de integriteit van traditionele culturen van elkaar afhankelijk zijn. Het ACT heeft vanaf het begin nauw samengewerkt met prominente inheemse genezers. Naast het “Shamans and Apprentices” -programma wordt door het ACT gewerkt aan duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, het ontwikkelen van duurzaam levensonderhoud voor lokale gemeenschappen en het ondersteunen van lokaal bestuur met behoud van tradities. Op 2 september 2002 werd ACT Suriname opgericht als een niet-gouvernementele organisatie (ngo) onder het Surinaams recht, wij hebben echter onze naam aangepast omdat dat meer recht doet aan de omgeving waarin we opereren, vanaf nu heten we ACT-Guianas.

Missie
Samen met de inheemse-en tribale gemeenschappen in centraal en Zuid-Suriname, Zuid Guyana, Noord Brazilië en Frans Guyana werkt ACT Guianas aan de bescherming en het behoud van de biodiversiteit, cultuur en traditionele gezondheidszorg. Als traditionele bewoners en gebruikers van het bos, staan de inheemsen en tribale gemeenschappen centraal in onze programma’s voor de bescherming van het tropisch regenwoud.

Visie
De traditionele kennis van de lokale gemeenschappen is essentieel voor het behoud van het Amazoneregenwoud. Daarom is het van belang om die kennis te waarderen en te integreren in alle activiteiten. Het is dus belangrijk om de inheemsen en marrons in het gebied te versterken, zodat zij de ecosystemen, met de fauna en flora die daarin voorkomen, kunnen blijven beschermen, zoals zij dat eeuwenlang gedaan hebben. Hierbinnen richt ACT Guianas zich voortdurend op de bescherming van het natuurlijke ecosysteem, haar biodiversiteit én de verbetering van de bestaanszekerheid en ondersteuning van de traditionele culturen.

Strategie
ACT Guianas tracht op doelmatige wijze en langs 3 strategische pijlers haar doelen te bereiken. Die pijlers zijn duurzaam bosbeheer, versterking van lokaal bestuur en stimuleren van zelfredzaamheid. Dit doen wij door veldwerk in het regenwoud en samen met de Inheemse en Tribale gemeenschappen in het regenwoud. Het aangaan van duurzame partnerschappen met die gemeenschappen zien wij als basis voor succesvol natuurbehoud.

Onze verkooppartners

Amazon Conservation Team

Noord- en Zuidamerika
Kinderdorpstraat 12
Paramaribo
Suriname
+597 883-8646
+597 883-8646
americas@iniriartscrafts.com

i2 Holding B.V.

Europa
Wanroijseweg 97
5454 NE Sint Hubert
Nederland
+31 6 176 280 46
+31 6 176 280 46
europe@iniriartscrafts.com

Galaxy N.V.

Suriname
Wilheminastraat 65
Paramaribo
Suriname
+597 473-580
+597 861-7280
info@galaxy.sr

Clevia Park

Suriname
Kasoedjieweg 186
Paramaribo
Suriname
+597 556-550
Onbekend
info@cleviapark.sr

Contact

Via onderstaande kanalen kunt u contact met ons opnemen.

 +579 8836-646
 +579 8836-646

Inhoud van uw winkelwagen

[custom_cart]
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.